Snurk
Snurk
Snurk
Snurk
Scroll
29 februari 2024

Snurk

‘Ga maar lekker slapen, lieverd’ zegt mama als de grote lamp uit gaat. 
Maar hoe moet je slapen als je ogen nog zo wakker zijn? 

Moes gaat verhuizen. Dan wordt alles nieuw. Een nieuwe kamer in een nieuw huis met een nieuwe tuin in een nieuwe straat in een nieuwe stad. De dingen in zijn kamer zien er anders uit, nu de helft in dozen zit. Het lijkt niet meer op hoe zijn kamer hoort te zijn. Zijn lamp lijkt wel een hoedje, dat is hem nooit eerder opgevallen! En die berg kleren op die doos, het lijkt wel of die beentjes heeft. Hoorde hij dat goed? Snurkte zijn tapijtje nou?! 

Precies tussen wakker zijn en dromen in, gaat Moes op avontuur. In zijn eigen bed vaart hij op een zee vol dromen, waar wezens leven waar hij nog geen weet van had. Zijn ogen kijken nieuwe ogen aan, zo groot als schoteltjes of zo klein als speldenknopjes. Voetje voor voetje wordt hij meegenomen door honderd sluipende voetjes. Hij krijgt harige knuffels van armen zachter dan zijn kussen en warmer dan zijn deken. 

SNURK is een monsterlijk lieve voorstelling over angst voor het onbekende, over hoe verandering je wakker kan schudden en wennen niet iets is waar je je ogen voor kan sluiten. Een muzikale reis door een droomwereld vol onverwachte vriendschappen en fantasierijke beelden.

Snurk wordt in het najaar van 2024 gemaakt en speelt vanaf januari 2025 in het theater!

Credits

Concept en tekst: Jansen & de Boer
Spel: Noralie Jansen, Willeke de Boer en Julia van der Vlugt
Regie: Noufri Bachdim
Decor: Lidwien van Kempen
Techniek: Wytze Veenstra
Muzikale arrangementen: Francesco Taranto
Artistiek advies: Leander Zimmerman
Poppen: Noralie Jansen