Het zand van gisteren
Het zand van gisteren
Het zand van gisteren
Het zand van gisteren
Scroll

Het zand van gisteren

In maart 2025 is Het zand van gisteren weer te zien in de theaters!

Het zand dat hier vandaag nog ligt
Is morgen ergens anders
Het land zoals je dat nu ziet
Is morgen weer veranderd

Er was eens een koning. Koning Felipe. Hij was een koning, zoals je je een koning voorstelt. Hij had een mantel en een kroon en een troon en een lakei. Nee wacht, geen lakei. De koning had een lakei nodig! En hij moest trouwen. Trouwen? Ja, Koning Felipe moest trouwen van zijn moeder. Dat hoort zo, als je koning bent. Bovendien moet je altijd naar je moeder luisteren, toch?

Koning Felipe was al tot over zijn oren verliefd. Tot over zijn prachtige zwarte haren, tot ver boven zijn hoofd. Zijn liefde was nog hoger dan een vlieger in de lucht. Maar wanneer zijn moeder erachter komt op wat voor arme sloeber hij eigenlijk verliefd is, valt alles in het water. Wat moet je doen als je niet bij je geliefde mag zijn? Tegen wie praat je als je niemand hebt om tegen te praten?

Het zand van gisteren is een poëtische muziektheatervoorstelling over de grenzeloosheid van de liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt. Jansen & de Boer maakte dit muzikale sprookje voor iedereen vanaf zes jaar.

Credits:

Concept en tekst: Jansen & de Boer
Spel: Noralie Jansen, Willeke de Boer en Levi Middendorp
Regie: Elout Hol
Arrangementen: Dries Bijlsma
Decor: Sjef Mols en Nick van Dijk
Artistiek advies: Leander Zimmerman en Robin Kisjes
Techniek: Wytze Veenstra
Productie: Mette Bunskoek
Poppen: Noralie Jansen