Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Scroll

Jansen & de Boer is een poppentheatergezelschap dat muzikale voorstellingen maakt voor iedereen vanaf vier jaar. Jansen & de Boer bestaat uit Noralie Jansen en Willeke de Boer. Ontwapenende personages, poppen die echt tot leven lijken te komen, spelen naast Noralie en Willeke op het toneel. Ze nemen je mee in kleine verhalen met grote thema’s en grote verhalen met kleine thema’s. Jansen & de Boer speelt voorstellingen waarin ze vanuit een andere kant naar dingen kijken, met een open blik. Hopelijk kijkt het publiek dan even op die manier met ze mee en kan de open blik van Jansen & de Boer blikopener zijn voor anderen.

Noralie Jansen

‘Soms schrik ik zelf van wat mijn pop doet, terwijl ik hem bespeel. Dan is hij opeens aan het zingen, en herken ik mijn eigen stem niet meer. De poppen worden echt medespelers op de vloer, dat is zo’n leuke manier van spelen!’


Na vier jaar achter de schermen gewerkt te hebben bij Theatergroep Kwatta, wilde Noralie meer tijd om zelf bezig te zijn met het maken van theater. Voordat Willeke en zij Jansen & de Boer oprichtten, heeft Noralie een aantal monologen gespeeld bij Theater Nora in Nijmegen. Nu speelt ze naast de voorstellingen van Jansen & de Boer ook Pluk van de Petteflet, een coproductie van Theater Gnaffel en het Philharmonisch Orkest.

Willeke de Boer

‘Door in de voorstellingen gebruik te maken van poppen, wordt er bij het publiek nog een extra laag van de fantasie aangeboord. De verbeeldingskracht neemt het over, waardoor de poppen echt tot leven komen. Het is te gek om dat iedere voorstelling opnieuw te zien gebeuren’

Willeke speelde sinds haar afstuderen bij verschillende theatergezelschappen, zowel voor jeugd als volwassenen. Zo speelde zij onder regie van Ko van den Bosch in De Wilde Deere, de stadsproductie van Zwolle en in de locatieproducties De verjaardag van de veerman en Maria van Nassau van Firma Wijland. Verder speelde zij jeugdvoorstellingen bij Buro vanaf 2 en Valentijn, en zit zij in het vaste collectief van Theatergroep Met de Botte Zijde.